Van Daverijscross naar Wehls Cross Event

In de Achterhoek en Liemers zijn er veel liefhebbers van de motorcross. Er zijn veel circuits om te trainen maar voor de echte hobbycrosser zijn er niet veel wedstrijden. Jarenlang was De Daverijscross een begrip in de Achterhoek. Van heinde en ver kwamen rijders en bezoekers naar Nieuw-Wehl voor mooie wedstrijden en het gezellige evenement voor jong en oud. De combinatie van getrainde rijders en amateurs had zo zijn charme.  Maar de Daverijs hield per augustus 2013 na 25 jaar op met het organiseren van dit mooie evenement.

Voor de 14 vaste Wehlse vrijwilligers van de Daverijscross was het duidelijk; deze cross moet blijven bestaan! Zij hebben de koppen bij elkaar gestoken en de mogelijkheden van een doorgang bekeken omdat het heel erg zonde zou zijn om zo’n mooi evenement, een begrip in de regio en ver daarbuiten, verloren te laten gaan. Vervolgens is de stichting Wehls Cross Event opgericht en organiseren zij met trots het allereerste Wehls Cross Event op 22, 23 en 24 augustus 2014.

Dit Wehls Cross Event is een motorcross voor jong en oud, voor geoefende rijders en coureurs die hun motor éénmaal per jaar uit het stof halen maar daarom niet minder plezier hebben, en die er vooral een gezellig familie weekend van maken. De cross is zo opgezet dat deze goed toegankelijk is voor iedereen, ook voor niet-motorcross liefhebbers. Het doel van de stichting Wehls Cross Event is om een evenement te organiseren waarbij naast de motorcross wedstrijden ruim aandacht wordt besteed aan het vermaken van zowel onze kleine als grote gasten.

Het bestuur bestaat momenteel uit:

Sjonnie Welling
William Roes
Rob Fuhler
Rik Seegers
Mark Pessink
Tim Gierkink
Ruben Bolk